Избрани Новини

Деца-полицаи от Дупница грабнаха грамоти

Представиха Кюстендилска област в Национално състезание

Отборът, който представи Кюстендилска област в Националното състезание на детските полицейски управления в столицата, е от училище „Евлоги Георгиев“ – Дупница.

В края на двугодишното обучение по проекта „Детско полицейско управление“ представителни отбори от 23 областни дирекции на МВР показаха умения в състезание. Състезанието бе с теоретична част и демонстрация на умения по пътна безопасност, управление на велосипед, техники за лична защита и оказване на първа долекарска помощ.

Отборът, представящ Кюстендилска област, бе формиран на състезателен принцип. Доброволците от ДПУ към училище „Е. Георгиев“ бяха придружавани от училищния си ръководител Маргарита Димитрова и инспекторът ДПС от РУ Дупница Николай Иванов. Ръководител на екипа бе инспектор Ирена Ковачева от ОДМВР – Кюстендил.

Състезанието се проведе в Националната спортна  Националната спортна академия „Васил Левски“ в София.

Отборът ни се завърна с грамоти, подаръци и въодушевление след състезанито. Двугодишният проект на първите 5 ДПУ от областта е на прага на завършването. През май предстои дипломирането на участниците в обучителната програма.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)