Избрани Новини

Разложки ученици се обучаваха в полския Сопот

Обучението е етап от реализирането на спечелен европейски проект

Ученици от ОУ "Никола Парапунов" - Разлог участваха в обучение в полския град Сопот. Обучението е етап от реализирането на спечеления европейски проект CODE-E /”Създаване на дигитална среда на обучение”/ по програма Еразъм+ с координатор Йорданка Крънчева, старши учител по английски език. В него взеха участие шестокласниците Надежда Ушева, Борислава Кутларска, Петър Кирев, Благовест Гьошев, Тодор Боцев и техните преподаватели. Те защитиха името на своето училище, като се представиха отлично в дейностите за обучение, преподаване и учене в Сопот, Полша.

За обучението децата се подготвяха близо половин година, като посещаваха Клуба по кодиране, финансиран от проекта под ръководството на Анна Панкова, старши учител по ИТ, Катерина Радева, учител по география и икономика и  Иван Мишков, учител в ЦДО. Учениците създаваха свои проекти, игри и анимираха комикси, използвайки платформата Code.org и програмата Scratch.

Благодарение на придобитите умения да кодират децата успешно участваха в обучението по кодиране на музика в Полша, прилагайки програмата Sonic Pi . Възпитаниците писаха кодове по дадени ноти и генерираха музикално произведение, след което създадоха и своя собствена музика в Sonic Pi. В обучeнието участваха също учители и ученици от другите страни-партньори - Полша, Турция и Италия.
Удоволствие за децата беше и участието им в интересни и забавни занимания /workshops /, които провокираха комуникативните им умения по английски език, артистичните, музикалните и спортните им заложби.
Срещата приключи с концерт, на който бяха представени създадените от учениците музикални композиции. Под звуците на кодираната музика се преоткриваха други култури и светове и се създадоха нови приятелства.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)