Избрани Новини

Съдът остави в ареста 6 от задържаните служители на ДАИ - Благоевград

На останалите четирима беше наложена мярка парична гаранция от 5000 лева.

Специализираният наказателен съд гледа вчера мерките за неотклонение на служителите на ДАИ - Благоевград, които бяха арестувани при операция на ГДБОП, информира БНТ. Те са обвинени за участие в организирана група за получаване на подкупи.

Според прокуратурата десетимата, които се намират в съдебната зала и са обвиняеми по въпросното дело, са извършили престъпленията. Имат възможност, ако не бъдат задържани, да повлияят на свидетелите, дали показания срещу тях, както и да се укрият. Това е тезата на прокуратурата.

Адвокатите опровергаха тези твърдения и казаха, че повечето от тези хора имат семейства и постоянни адреси. Също така коментираха, че прокуратурата има законов механизъм, който може да използва, ако се притеснява, че може да се повлияе на свидетелите и да поиска тяхното отстраняване от служба от самия съд и той да ги отстрани, ако има основание.

Съдът наложи най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража на 6 от задържаните служители на ДАИ. На останалите четирима беше наложена мярка парична гаранция от 5000 лева.

Съдът не зачете показанията на един от двамата свидетели, но постанови, че има основание хората с най тежка мярка да извършат ново престъпление.

Старшите инспектори бяха арестувани при операция на ГДБОП. Те са обвинени за участие в организирана група за получаване на подкупи. Съдът изслуша адвокатите на обвиняемите и прокуратурата, и постанови, че не зачита за доказателство показанията на един от двамата свидетели, и не счита, че обвиняемите могат да се укрият. Има обаче реална опасност - те да се върнат на работа и да извършат нови престъления.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)