Ало мошеници атакуват Симитли - blagoevgrad.utre.bg

Ало мошеници атакуват Симитли

28 април 2018, 10:49 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МВР

    Обаждат се от скрити номера

От полицейския участък отправят апел към хората да не се доверяват на непознати

Зачестяват случаите на телефонни измами, в схемите на които извършителите се представят за полицейски началници или адвокати. Това съобщиха от Участък Полиция УП - Симитли. От полицейския участък отправят апел към хората да не се доверяват на непознати. Измамниците звънят на фирми и физически лица по телефона. Обаждат се от скрити номера.
В първото обаждане се представят за директор, началник на полицейско управление. Питат дали ще окажат съдействие на известен адвокат за превод. След положителен отговор следва второ обаждане от името на адвокат. Следва ново обаждане, в което молят да преведат парична сума в евро. Отново напомняме на хората да не се подвеждат и да не се доверяват на непознати хора по телефона, особено ако обажданията са свързани с искане на парична сума.
"Ако получите подобно обаждане е сигурен белег, че се опитват да ви въведат в измамна схема. Ако получите закани или заплахи след подобно обаждане се обадете на телефон 112 и съобщете", съобщават от УП –Симитли .
В банките в Симитли са раздадени брошури от полицаите за предупреждение на клиентите да се пазят от подобен тип измами.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета