Избрани Новини

И тази неделя Кухнята за бедни нахрани нуждаещи се благоевградчани

Помагаха доброволци - студентки от ЮЗУ

И тази неделя доброволците при Кухнята за бедни към църквата "Св. Николай Чудотворец" в кв."Грамада" в Благоевград сготвиха за социално слабите ни съграждани. Имаше свинско месо - дарение от фирма за месо и месни изделия. По рецепта на майстор-готчката сложиха лук, моркови, картофи и малко оризче. Квартал "Грамада" замириса вкусно. Направиха и зелена салата. Децата от Трето основно училище донесоха баници, които също раздадоха. Доброволците получи подкрепа - дойдоха помощнички-студентки от ЮЗУ. Помагаха и много нови хора. Казанът беше пълен догоре и го раздадоха до последната капка.

Поднесена беше още и християнска беседа, която разискваше православните ценности и вяра. Така, освен вкусната храна, всеки отнесе със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя, когато всички пак ще се съберат.

Ако и Вие искате да помогнете по някакъв начин на инициативата, можете да дарите пари или хранителни продукти. Ако нямате финансова възможност, тогава можете да дарите труда си и да се включите в процеса на приготвяне на обядите. Отидете на място в църквата "Св. Николай Чудотворец" или в Православния информационен център на Неврокопската света митрополия, намиращ се на ул. "Тракия"- 3 в Благоевград и попитайте кога може да стартира Вашата доброволческа дейност!

Информация може да получите веднага във фейсбук групата "Ако си дал на другия".



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)