Избрани Новини

Националният отбор на България за хора в колички по тенис проведе лагер в Благоевград

Има още три предвидени лагера за годината, които ще бъдат в София, Варна и Пловдив

Националният отбор за хора в инвалидни колички проведе тридневен лагер в Благоевград. С разрешението на ректора на ЮЗУ „Неофит Рилски" – доц. д-р Борислав Юруков тренировките се проведоха на кортовете на спортната база на университета. Лагера е първият от четирите предвидени за годината, а другите три ще бъдат в София, Варна и Пловдив,съобщи БФ Тенис.

През месец юни в рамките на една седмица на кортовете на БНТЦ ще се проведе лагер и Държавно първенство. В него се очаква да се включи целият отбор от 16 състезатели и треньорите, които за заети с тяхната подготовка.

Нашите състезатели и тази година получиха спонсориране от ММС и с тяхна помощ ще бъдат закупени две нови състезателни колички. Миналата година в зала София /собственост на НСБ/ беше изградена специална рампа, а също така бани и тоалетни пригодени за хора в неравностойно положение. Именно в залата на хард корт се провеждаха зимните тренировки на отбора.

Тази година от ITF Wheelchair бяха отпуснати средства за покриване разходите за участие на турнир на Калин Асенов в Хърватска "Sirius Open 2018" в периода от 20.06 -24.06.18. Също така с тези средства ще бъдат покрити и два от лагерите на целият отбор. В Хърватска участие ще вземе и Зоя Чавдарова. С помощта на БФТ, спонсори и ТК Велто гр. Варна тя ще вземе участие на 10 международни турнира в Италия, Русия, Белгия, Турция, Хърватска. Целта е да се опита да достигне до Параолимпийските игри в Токио през 2020 година. Ако успее, тя ще стане първата българска състезателка по тенис в инвалидна количка, която достига до такъв форум.

През 2018 година клубовете, които се включиха в програмата финансирана от ММС са ТК „Локомотив Пловдив", ТК „Велто", гр. Варна, ТК „Троян", и ТК „Академик" Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов