Избрани Новини

Туристи нощуваха на магистрала, свършила нафтата на автобуса

Общество

01-05-2018, 13:05

Снимка:

Freeimages/ Ariel Camilo

Автор:

Ани Валентинова

Всичко от Автора

Министерство на туризма проверява фирмата

Туристи са прекарали 4 часа през нощта на магистрала "Струма", след като горивото на автобуса свършило на пътя. Според пътниците причината да замръкнат на шосето е шофьорът, източил нафтата на рейса, съобщи Нова тв.
Министерството на туризма е започнало проверка на туристическа агенция „Глобал тур”, за която бе съобщено, че изоставила 38 туристи за няколко часа през нощта в превозното средство. Това съобщиха от туристическото министерство. От там допълват, че фирмата има валидна застраховка и регистрация.
Туристите посетили Гърция, но на връщане автобусът им спрял след разклона за Дупница и останал на място без светлини. Пътниците звъннали на тел. 112 и от спешния телефон били посъветвани да обезопасят мястото със светлоотразителен триъгълник, но не го открили. Автобусът е на превозвача „Еделвайс 0707”. 
Същият автобус трябвало на следващия ден да пътува до Пампорово. „Като пресметнахме горивото, в него е трябвало да има още 150 литра нафта. Управителят на транспортната фирма, чийто автобус е нает, не знаеше къде е нафтата и не можеше да посочи кой е виновен“, обясни Добромир Илиев, управител на туристическата фирма „Глобал тур”.
Според пътниците шофьорът и екскурзоводът не ги информирали веднага какво става. Шофьорът не пуснал дори светлини в автобуса, за да не хаби акумулатора.
При проблеми туристите могат да подават сигнали на горещия телефон на Министерството на туризма 02 90 46 895, приканват от ведомството.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов