Мечокът Гошо от Парка за танцуващи мечки почина - blagoevgrad.utre.bg

Мечокът Гошо от Парка за танцуващи мечки почина

01 май 2018, 17:07 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    "Четири лапи"

Той беше една от първите мечки в парка край Белица

От Парка за танцуващи мечки край Белица съобщават за смъртта на един от най-големите мечоци на Парка за танцуващи мечки – нашият 29-годишен Гошо. Той беше една от първите мечки в парка край Белица, който се стопанисва от фондацията на Бриджит Бардо и „Четири лапи“.

Гошо е роден в Габровския зоопарк през 1989 г., продаден е скоро след това на мечкадари и спасен от ужасния живот на танцуваща мечка през 2001 г. Прекараха заедно с него цели 17 прекрасни години. Миналият август той беше диагностициран с артрит на бедрените и коленните стави, спондилоза (дегенеративно заболяване на гръбнака) и мускулна атрофия (разпадане на мускулната тъкан). След като се събуди от зимния си сън тази година, здравословното му състояние се беше влошило и в парка откриха, че Гошо не може да се движи. Това състояние беше твърде болезнено за него и въпреки болкоуспокояващите, той не можеше да се изправя или разхожда.
С натежало сърце взеха трудното решение да се разделят с него с цел да прекратят страданието му.
"Почивай в мир, Гошо – нашият красив, силен и умен мечок! Ще липсваш на всички нас, особено на Марияна, с която споделяше живота в парка", пишат от "Четири лапи".Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета