Мост на любовта изградиха ученици в Гоце Делчев - blagoevgrad.utre.bg

Мост на любовта изградиха ученици в Гоце Делчев

01 май 2018, 19:51 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Фондация "Неврокоп 1"

  • Снимка:
    Фондация "Неврокоп 1"

Арки във формата на сърце красят един от пешеходните мостове в центъра

Мост на любовта изградиха в Гоце Делчев, информира БНТ. От началото на седмицата арки във формата на сърце красят един от пешеходните мостове в центъра на града. Идеята е на местна фондация, а средства за реализацията й събираха през последните няколко месеца ученици от целия град.

Мостът на влюбените се намира на едно от символичните места в Гоце Делчев, близо до Дома на културата. Идеята на създателите на арт инсталацията е да покажат, че любовта е онази сила, която кара всеки един от нас да извади най-доброто от себе си на показ.

Васил Чилев, председател на фондация “Неврокоп 1”: "Искахме да покажем ,че малък град като Гоце Делчев също таи така силни чувства в себе си и с този мост на любовта искаме да изразим любовта не само между мъж и жена, а и любовта към паметта на родителите ни, към децата ни, към родно място.“
Ангел Живков, директор на ПГ по МСС “Пейо Яворов": "Хубавото в това нещо е, че позитивните неща, които трябва да се случат като цяло в България, трябва да започнат от децата. Ние, възрастните хора, сме длъжници на децата, само искаме от тях, пък не даваме нищо, затова това, което е направено до момента,  е добър пример какво трябва да се случва в бъдеще."

За да съберат средства за изграждането на арт инсталацията над двойния пешеходен мост, учениците са направили няколко благотворителни инициативи.

Арките под формата на сърца са само първата част от проекта за Моста на любовта. През следващите месеци на съоръжението ще бъда монтирано лед осветление и ще бъдат засадени вечно зелени растения и рози.


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета