Избрани Новини

За пети път в Благоевград се провежда инициативата "Училище на годината“

Заместник-кметът Христина Шопова откри първия кръг "Знание“

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова откри кръг „Знание“ в инициативата „Училище на годината“. Тя поздрави участниците от името на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име. „Дойде време в месеца на знанието, на буквите, книгите, да открием  едно от най-важните събития в Пролетния фестивал, а то е инициативата „Училище на годината“, в която вие за 5-та поредна година доказвате, че Благоевград има най-умните, най- интелигентните и най-красивите деца. Благодаря ви за участието, благодаря ви, че сте толкова ентусиазирани всяка година, благодаря на компетентното жури, което за поредна година прие нашата покана с председател Кирил Алексиев. Те ще следят внимателно отговорите, за да бъде всичко честно. Мога да ви кажа, че не е важна победата, а е важно участието, защото когато човек дава всичко от себе си, победата идва сама. Борете се,  бъдете винаги знаещи, можещи! Благодаря на учителите, че винаги ви подкрепят в инициативата, че ви помагат да израствате и да имате знания. След здравето най-важното е знанието. То отваря всичките ви врати за бъдещето. Сигурна съм, че сред вас има много хора, с които Благоевград ще се гордее“, каза в приветствието си  зам.кметът Христина Шопова и пожела успех на отборите.
С кръг „Знание“ започна поредицата от предизвикателства за знанията и уменията на учениците от Благоевград, които те трябва да покажат  и да се борят за титлата „Училище на годината“. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.
„Училище на годината“ има състезателен характер  и е насочена към ученици от 1 до 12 клас от всички учебни заведения в града. Всички кръгове се проследяват от компетентно жури. Отборите се състезават в няколко направления, които сформират финалната оценка. Началото е с кръг „Знание“, следва „Култура“, „Спорт“ и презентация на учебното заведение. Голямата награда и призът „Училище на годината“ се връчват за две възрастови групи от 1 до 7 клас и от 8 до 12 клас на тържествена церемония.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов