Спират движението на камиони над 12 т по най-натоваренитe пътища - blagoevgrad.utre.bg

Спират движението на камиони над 12 т по най-натоваренитe пътища

04 май 2018, 08:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    АПИ

    Шофирайте разумно!

Така ще е днес от 16 ч. до 20 ч. - последният работен ден преди Гергьовден

Днес, последният работен ден преди трите почивни дни за Гергьовден, от 16 ч. до 20 ч. се спира движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища, съобщават от АПИ. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на трафика.
Движението на МПС над 12 тона ще е ограничено по следните пътни направления:
автомагистралите;
    път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;
    път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“;
    път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;
    път I-5 Русе - Велико Търново;
    път I-8 ГКПП „Калотина“ - София;
    път I-9 Варна - Бургас;
    път II-18 Околовръстен път на град София;
    път II-99 Бургас - Царево.
Тежкотоварните превозни средства ще бъдат спрени и в последния почивен ден - 7 май (понеделник), от 14 ч. до 20 ч.
Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).
За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност има две ленти за излизащите от София по път I-1 (Е-79). Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел „Даскалово“ до кръстовище „Драгичево“.
На 7 май (понеделник) от 10 ч. до 20 ч. в същия участък ще има две ленти за прибиращите се към София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Люлин“.
По време на почивните дни ремонтни дейности няма да се извършват, за да не се затруднява трафикът и шофьорите да пътуват спокойно. Единствено, ако е необходимо ще се предприемат спешни и неотложни работи, свързани с безопасността на движение.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
Карта с временната организация на движението по участъците от републиканската пътна мрежа в празничните дни през 2018 г. в приложения линк - http://www.api.bg/index.php/bg/karti/karta-12t-praznici-2018/Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета