Парад на грациите започна в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Парад на грациите започна в Благоевград

04 май 2018, 20:37 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Пристигнаха над 600 гимнастички от страната и чужбина

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Откриха първия международен турнир по художествена гимнастика "Golden Pirin Cup”

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности  на община Благоевград Христина Шопова официално откри Първи международен турнир по художествена гимнастика „Златна купа Пирин“ 2018 в зала „Скаптопара“. Тя приветства организаторите и участниците в турнира от името на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и от свое име, като им пожела много успехи. „В Благоевград отскоро се развива художествената гимнастика, но мисля, че с бавни, умерени стъпки ще стигнем там, където сме се запътили. Радостна съм от факта, че виждам толкова много грации, които ще разкрият таланта си  именно в Благоевград. С упорития труд, който полага всеки един от вас, продължавате да пишете историята на художествената гимнастика за града и не само. Благодаря ви, че предпочетохте този спорт. Благодаря ви, че ни показвате всяка година колко много усилия полагате, колко много сте тренирали за да успеете“,  каза в част от словото си заместник- кметът.  
Ръководството на КХГ „Пирин“ връчи благодарствено писмо, адресирано до кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов, за оказаната подкрепа.  
Сред официалните гости бяха още бившата състезателка и член на управителния съвет на БФХГ Елизабет Колева, управителят на спортни имоти Валери Миков и Биляна Писова - национална състезателка от ансамбъла за девойки по художествена гимнастика, която е родена в Благоевград.
Рекорден брой ансамбли, общо 62, взеха участие в първия турнир. Общо 22 са клубовете от България и чужбина,  които в рамките на турнира ще покажат талант и съвършенство.  Те ще мерят сили в рамките на 2 дни , като ще подарят на зрителите много грация, хармония, красота и талант. За турнира пристигнаха и гости от Гърция и Македония.
Връчването на наградите се осъществява непосредствено след  финала на изпълненията на всяка от групите гимнастички. Програмата продължава и утре 5 май /събота/.
Първият международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup”  се организира съвместно от Община Благоевград, КХГ „Пирин“ и БФХГ, като домакин на спортната инициатива е Клубът по художествена гимнастика „Пирин“. Турнирът е оценен като първият в историята на художествената гимнастика, който приема толкова много ансамбли.
Грациите от КХГ „Пирин“ са носители на множество награди от състезания от различен ранг.   Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета