Избрани Новини

Благоевград днес спортува

Въженият парк днес е безплатен

Въженият парк в Благоевград ще бъде с безплатен вход в рамките на инициативата „България Спортува“. Спортът ще превземе областния център на Пиринско през следващите дни. Началото постави Първият международен турнир по художествена гимнастика “Golden Pirin Cup” на 4 май от 12.00 часа в зала „Скаптопара“. След финала на всяка група ще бъдат връчвани награди в  съответната категория.  Домакин на турнира е Клуб по художествена гимнастика „Пирин“.
Поредното мащабно спортно бягане предстои за жители и гости на Благоевград днес, 5 май, когато ще се проведе Вторият лекоатлетически маратон. Стартът е от 10.00 часа пред зала „22 септември“. Всеки желаещ може да се запише за участие до 9.45 часа в деня на състезанието. Маршрутът е познат и ще премине през пл. „Македония“ (банка „Хеброс“), велоалея „Бачиново“, парк „Бачиново“, обиколка на езерото и финалът ще бъде пред зала „22 септември“.
От 11.00 часа днес в парк „Бачиново“ ще бъде поставено началото на празника „Благоевград спортува“, част от Световния ден на предизвикателството „България спортува 2018“. От 11.00 до 17.00 часа в рамките на инициативата и като част от поощряването на спорта сред благоевградчани, Въженият парк ще бъде свободно достъпен за любителите на приключения.
Апелът на Община Благоевград е всеки желаещ да носи със себе си спортен дух, желание за спортни постижения и добро настроение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов