Избрани Новини

Подновяват цветната градинка срещу търновската поща, общо 8 000 пролетни цветя красят града

Велико Търново Лайф

05-05-2018, 14:44

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Обновена, цветната градинка срещу пощата във В. Търново отново ще краси старата столица съвсем скоро. Тя ще бъде оформена в зелената зона пред Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. В това пространство ще бъдат засадени различни по вид пролетни цветя, които ще образуват пъстра черга.

Доскоро на тази общинска площ бяха засадени различни по вид цветя, но заради рядък паразит, от кметството трябваше да възложат изгребване на старата почва и замяната й с нова. До мерките се стигна, след като се оказа, че с препарати теленият червей не може да бъде преборен. Подмяната на почвения слой вече е в напреднала фаза, а след като работата приключи, веднага ще бъдат засадени растителните видове.

Общо 8000 пролетни цветя растат в парковете и зелените площи във Велико Търново. Обхванати са както централните зони за отдих, така също и кварталните паркове. За да бъде по-зелена и цветна Старата столица, по главната улица „Васил Левски“ отново ще бъдат поставени „висящи градини“, а пролетни цветя ще бъдат засадени в големите глинени вази пред крепостта Царевец.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов