Правителството ще отпусне необходимите средства за разкопките в Рупите - blagoevgrad.utre.bg

Правителството ще отпусне необходимите средства за разкопките в Рупите

05 май 2018, 19:29 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Петрич

    Според археолозите, работещи на обекта, са нужни 100 000 лв.

Министър-председателят Бойко Борисов посети Хераклея Синтика

Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент правителството да отпусне необходимите средства за довършване на разкопките на Хераклея Синтика - Градът на македонските царе. Според археолозите, работещи на обекта, са нужни 100 000 лв. Премиерът възложи на министрите Горанов, Банов и Нанков, които го придружаваха при посещението на обекта, да създадат организация за приемане на решението от Министерския съвет в най-скоро време.
Смята се, че Хераклея Синтика, разположена в местността „Рупите“, е била столица на Средна Струма. Разкопките започват през 2007 г. Откритите до този момент находки са превърнали античния град в привлекателна туристическа дестинация. Реставрирането на обекта ще спомогне за разширяване на интереса към региона, в който традиционната дейност е свързана със селското стопанство.
Премиерът Борисов посети и кооперативния пазар, изграждан със средства, отпуснати от правителството. Кабинетът подкрепи с 1,3 млн. лв. обекта, който предоставя площи на производителите от региона да предлагат продукцията си. Обектът е с изградена нова ВиК мрежа, икономично осветление и паркинг за доставка на стоките.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета