Всеки втори скиор е карал в Банско - blagoevgrad.utre.bg

Всеки втори скиор е карал в Банско

07 май 2018, 14:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    ДНП "Пирин"

От общината отбелязват 15% ръст на туристите

Сезонът в четирите български зимни топкурорта е бил добър, като традиционно Банско е без конкуренция далеч пред Боровец, Пампорово и Витоша, генерирайки интереса на повече от половината скиори в национален мащаб. Това обявиха от Института за анализи и оценки в туризма, пише в. "Банско Утре".

200 000 души са избрали пистите у нас, а общият брой гости, посетили страната ни за 4 месеца, е 1,2 млн. В Пирин, където кампанията продължи 135 дни, като реално започна от първата събота на декември, когато съоръженията заработиха 2 седмици преди официалното откриване, и приключи в третата неделя на април, тази година са карали 1/2 от тези 200 000, уточни в репортаж БНТ. Като цяло от общината отбелязват 15% ръст на туристите.

Много от хората са дошли не само на ски, но и за почивка, както и да прекарат празниците. Ученици и родители масово са предпочели Банско по време на ваканциите.

Хотелиерският бизнес под връх Тодорка също отчита успешна зима. Легловата база тук е била пълна 85%, а в представителната извадка по националности на клиентите преобладават българите, руснаците, молдовците, гърците и турците.Коментари (6)

Потребител
Радоев
Като се има предвид, че Банско е най-добрият зимен ски курорт в цяла Източна Европа нищо чудно, че е предпочитаното място за ски и отдих.
09 май, 09:09 ч.
Потребител
Елена
Пет пъти бях през зимния сезон, а лятото планирам поне три ходения, задължително за джаз фестивала.
08 май, 20:11 ч.
Потребител
Иван
И сега да дойдат пак ония разбирачи като Ска Келер да кажат, че Банксо не ставало за симен курорт.
08 май, 18:22 ч.
Потребител
Maluma
Няма как Банско да не е първи избор за ски в България, няма толкова писти по другите курорти
08 май, 16:16 ч.
Потребител
Юлияна
В България единствено Банско и донякъде Боровец предлагат адекватни и европейски условия за каране на ски, така че е нормално в тези дестинации да се кара по-често.
08 май, 14:58 ч.
Потребител
Валя
И аз обичам да карам в Банско, яко си е.
08 май, 13:34 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета