Избрани Новини

Николай Терзийски идва с дебютния си роман "Отлъчване" в Благоевград

Благоевград Лайф

09-05-2018, 15:07

Снимка:

РБ Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Много изненади предлага "Литера Експо“ в Благоевград

"Литера Експо“ 2017 влезе и в класните стаи

Срещата е на 18-ти май от 17.30 часа в Регионалната библиотека

На 18-ти май от 17.30 часа в Регионална библиотека "Димитър Талев" - Благоевград ще бъде представена дебютната книга на Николай Терзийски "Отлъчване". Авторът е носител на бронзов "Пегас" в категория "Проза" за дебютна литература "Южна пролет" 2018 г.

Събитието ще се проведе в рамките на книжното изложение Литера Експо 2018 в Благоевград.
"Четенето на "Отлъчване" е като кръвопреливане. С всяка страница в читателя навлизат кръвни клетки от друг живот, от друго време, от друг свят, просмукват се в тялото му и стават негов живот, негово време, негов свят. И негова кръв. Има едно изречение, което минава през мозъка, но засяда като тромб в сърцето: "Знаем, че сме заложили щастието си, за да спасим смисъла си." То е в корена на всяка дума в този жестоко красив роман, сърцето спира да бие, докато го преглътне, но после знае защо отброява секундите. Единствено условие човек да приеме историята като своя, е да е от нейната кръвна група.
Кръвната група на "Отлъчване" на Николай Терзийски е българска и влива мощната си магична енергия във възраждащата се българска духовност." /Иван Кулеков/



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов