Започна обновяването на сградата на Община Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Започна обновяването на сградата на Община Благоевград

09 май 2018, 20:51 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Общата стойност на проекта е 3 502 684,21 лв.

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Кметът д-р Камбитов даде старт на дейностите по проекта за енергийна ефективност

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов даде старт на строително монтажните дейности по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради“. Той приветства гостите и подчерта важността на проекта.
 „Това е поредният обект по ОП „Региони в растеж 2014 -2020“. В момента ремонтираме площада и подплощадното пространство по същата програма, така че целият  архитектурен комплекс да бъде обновен. За съжаление не успяхме да обхванем Американския университет и сградата на Регионалната библиотека, защото има ограничение в допустимостта по Оперативната програма. И площадът, и сградата на Общината са емблематични за Благоевград. Уверен съм, че дейностите ще бъдат приключени безпроблемно и в срок“, каза кметът на Благоевград .
 С въвеждането на мерките за енергийна ефективност ще се подобрят експлоатационните характеристики за удължаване на жизнения цикъл на сградата на общинска администрация - Благоевград, изтъкна още кметът. След реализацията на проекта сградата на Общинска администрация – Благоевград ще постигне клас на енергийна ефективност „А“.
Официалната церемония продължи с водосвет. В събитието взеха участие областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общинския съвет Радослав Тасков,  заместник-кметът по икономика и финанси Иво Николов, инж. Емилия Тунева -  заместник-кмет по строителство и сигурност, секретарят на Общината София Янчева, екипът по проекта, представители на институции, медии и граждани.
Общата стойност на проекта е 3 502 684,21 лв., а срокът за изпълнение – 21 месеца.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета