Избрани Новини

Сандански се превърна в център на иновационни педагогически средства

Започна научно-практическа конференция "Съвременни тенденции в предучилищното възпитание”

За 19-ти пореден път град Сандански се превърна в център на иновационните педагогически съвременни средства при децата в предучилищна възраст. Международната научно-практическа конференция на тема „Съвременни тенденции в предучилищното възпитание” бе открита от заместник кмета на община Сандански Зорица Органджиева с приветствие към всички педагози, експерти и директори от  цяла България посетили форума за обмяна на опит, идеи и стратегии. Приветствие отправиха и официалните гости, преподаватели в ЮЗУ „Неофит Рилски“.
През 1999 г. когато стартира за първи път, в тази конференция се записват за участие 68 човека. През годините се утвърждава и набира все по-голяма популярност и интерес и предоставя възможност на стотици детски учители и хора, занимаващи се с деца, да обменят опит и информация за добри практики и идеи при възпитанието и отглеждането на децата в предучилищна възраст.
Конференцията ще бъде два дни, в които са предвидени различни теми по секции, засягащи различни теми.
Всички практики и проекти, представени в отделните секции се събират в сборник, който служи за помагало и обогатяване опита и работата на педагозите, детските учители и заинтересованите експерти.
Всички присъстващи с усмивки на лица изказаха своята благодарност към Мария Чинкова – организатор и директор на ДГ „Пролет“ и споделиха, че всяка година с нетърпение очакват конференцията, тъй като, когато приключи и всеки се върне на работното си място, разбира колко много е допринесла за подобряване и обогатяване на работата му с децата тази среща.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)