Избрани Новини

Потомък на легендарния народен певец Павел Сираков му посвети песен /видео/

Той представи новия си проект – "Събрали се три щурци“

Фолклорният певец Илиян Йорданов стана част от каталога на Diapason Records. Заедно с това той представи новия си проект – „Събрали се три щурци“, който вече може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ. Младият изпълнител посвети песента на своя учител и роднина Павел Сираков.
„Събрали се три щурци“ е хумористична народна песен. Тя се характеризира със специфично вибрато за Шопската фолклорна област. Творчеството на легендата Павел Сираков дава тласък на талантливия Илиян Йорданов, като го вдъхновява да изпълнява автентични български песни.
„Посветих тази песен на моя роднина и приятел в живота. Искам чрез „Събрали се три щурци“ да изкажа благодарността си към него. Благодаря и на екипа на Diapason Records, които ме удостоиха с честта да реализирам своя дългогодишна мечта“, споделя Илиян Йорданов.
Аранжиментът на песента е дело на Кирил Владов, а видеоклипът към нея е заснет в двора на възрожденската Каблешкова къща в Копривщица. Режисьор на лентата е Ненчо Касъмов. За танците в клипа Илиян Йорданов се довери на професионалистите от фолклорен ансамбъл „Гайтан“, снимани из красивите поляни на Средна гора.  
Клипът към  „Събрали се три щурци“ може да гледате в YouTube  канала на Фен Фолк ТВ, както и в ефира на медията -  
https://www.youtube.com/watch?v=X-nT8PGrtZE



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)