Македонска делегация посети Разлог - blagoevgrad.utre.bg

Македонска делегация посети Разлог

11 май 2018, 11:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Разлог

  Дискутираха бъдещи възможности за сътрудничество

 • Снимка:
  Община Разлог

 • Снимка:
  Община Разлог

Изкачиха се по екопътека "Стъпалата“ на хълма "Голак"

В Разлог посрещнаха македонска делегация начело с новия кмет на Община Гьорче Петров – Александър Наумоски и председателя на Общинския съвет – Гьорче Петров Илия Спасовски. Гостите бяха посрещнати от кмета на Община Разлог инж.Красимир Герчев и председателя на Общинския съвет д-р Мария Копанарова.

По време на работнoто посещение бяха обсъдени теми в областта на работата по европейски проекти, местното икономическо развитие, опазването на околната среда, на природното и културно наследство, развитие на туризма и други въпроси от общ интерес и за двете общини.
Македонската делегация посети редица обекти на територията на община Разлог, реализирани с финансовата подкрепа на Европейски съюз, сред които Регионално депо - Разлог и екопътека „Стъпалата“ на хълма "Голак". Те присъстваха и на символична първа копка по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – трета група”.
Дискутирани бяха бъдещи възможности за сътрудничество и съвместна работа. Община Разлог и Община Гьорче Петров вече успешно работят по съвместен проект „Изпълнение на образователни методи - „учене чрез правене“ при обучението за оползотворяване на слънчевата енергия в основните училища“, финансиран по програма Erasmus+.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета