Избрани Новини

Децата-полицаи от Разлог се срещнаха със съда и прокуратурата

Четвъртокласниците влязоха за първи път в съдебна сграда

Втора година, забавлявайки се, доброволците от „Детско полицейско управление“ - Разлог получават знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, учат се да работят в екип, на уважение и толерантност. С децата работят инспекторите от РУ на МВР Ани Боянова и Тодор Кокалчев и педагога Жанета Барова.
Особено емоционално бе реализирането на темата „Съд и прокуратура“. Четвъртокласниците влязоха за първи път в съдебна сграда. На входа бяха запознати с правилата за достъп и пропускателен режим.
В истинската съдебна зала имаха възможност да разговарят с председателя на Районен съд - Разлог Димитър Думбанов. Много въпроси поставиха децата – как се определя размера на наказанието при различните престъпления, какво означава условно наказание, за предназначението на други помещения и др. С изключително търпение г-н Думбанов отговаряше и на по-лични въпроси относно избора на професия, удовлетворението от работата, трудностите при вземане на решения, влиянието му при избора на професии на неговите деца и др.
Децата разиграха различни казуси, като сменяха ролите си.
Запознаха се и получиха покана за среща и от административният ръководител на Районна прокуратура – Разлог прокурор Ружена Кондева.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов