Наградиха училищни директори в Рилския манастир - blagoevgrad.utre.bg

Наградиха училищни директори в Рилския манастир

11 май 2018, 18:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    МОН

    Наградите са на МОН

Сред тях е директорът на ЗПГ "Кл.Тимирязев“ в Сандански Емил Терзийски

Четирима директори на български училища бяха отличени днес с наградата на Министерството на образованието и науката „Св. Иван Рилски“, която традиционно се връчва на 11 май в Рилския манастир.
Носителите тази година са директорът на земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“ в Сандански Емил Терзийски, на СУ „Панайот Волов“ в Шумен Ема Радушева, на НУ „Иван Вазов“ във Враца Таня Георгиева и на НУ „Васил Левски“ в Белоградчик Светла Табакова.
Това са хора, които работят отговорно от години. От директорите зависи нивото на образованието и желанието на учениците да учат и да постигат високи резултити, заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, която връчи наградите. Заедно с иконата на „Св. Иван Рилски“ отличените получиха и по 1000 лева.
Наградените директори са с дългогодишен управленски опит, включват иновативни практики и технологии в обучението, работят по проекти. Те имат принос не само за успехите на своите ученици и училища, но и за развитието на българското образование.
Преди награждаването бе отслужен молебен за успеха и здравето на българските ученици и учители. Лично игуменът на Рилски манастир епископ Евлогий поздрави и благослови отличените.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета