Благоевград се представи в Загреб /снимки/ - blagoevgrad.utre.bg

Благоевград се представи в Загреб /снимки/

12 май 2018, 18:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Лично кметът д-р Камбитов представи града

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Биг Бенд Благоевград и Ансамбъл "Пирин" взривиха публиката

Премиерът на Република Хърватска Андрей Пленкович посети щанда на Благоевград по време на изложение в Загреб по повод председателството на България на Съвета на ЕС. Той прояви интерес, като лично кметът д-р Атанас Камбитов му представи града.
Събитието бе открито от посланика на България в Хърватска Таня Димитрова, която обърна специално внимание на Благоевград в своето приветствие.
„Ден на България” в Загреб  събра щандове, представящи градове от България и Хърватска. Материалите, с които се презентира Благоевград,  привлякоха интереса на туристи от различни краища на света.
Вниманието на стотици жители и гости на Загреб бе силно привлечено от ансамбъл „Пирин” и Биг-бенд Благоевград.
Бурните аплодисменти върнаха благоевградския ансамбъл няколко поредни пъти на сцената.  Кметът д-р Атанас Камбитов получи специални поздравления от официални лица, както и от гости на Загреб за начина , по който развива Благоевград и запазва неговата културна идентичност.  Официални гости на събитието бяха ръководителят на председателството на ЕК в Загреб  Бранко Баричевич, ръководителят на председателството на ЕП в Загреб Виолета Станичич, външният министър, д-р Мате Гранич- съветник на президента, председателят на офиса на ЕК и председателят на офиса на ЕП, председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков.
Събитието представлява част от програмата на Посолството на България в Загреб. То е организирано съвместно с представителствата на ЕК и ЕП в Република Хърватска.
Финалът бе поставен от Биг-бенд Блгоевград с изпълнения на гласовитата солистка Христина Палева. В сърцето на Загреб всички се хванаха на българско хоро.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета