Безработни босилеградчани търсят работа в кюстендилски фирми - blagoevgrad.utre.bg

Безработни босилеградчани търсят работа в кюстендилски фирми

13 май 2018, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    bosilegrad.org

    Търсят се шивачки, от мъжете - строителин работници

В Босилеград безработицата е над 60%

Културно-информационният център на сънародниците ни в Босилеград организира среща на живеещите в Западните покрайнини с представители на частния бизнес в Кюстендил, за да им съдействат да намерят работа в кюстендилски фирми и предприятия, съобщи шефът на центъра Иван Николов, цтиран от kmeta.bg.

Срещата е подкрепена от генералното консулство на  България в Ниш. Участваха представители на Търговско-промишлена палата  в Кюстендил, на няколко  хотела и от туристически обекти и  от предприятия. Такава среща в Босилеград, където безработицата е над 60% , се организира за пръв път. Целта е да се предостави цялостна информация до максимален брой хора за вакантните работни места  и те да станат достъпни за безработните босилеградчани, каза директорът на културноинформационния център "Босилеград" Иван Николов.

Той не спести обаче и обективните затруднения за евентуалните кандидати – липсата на редовна автобусна линия от Босилеград до Кюстендил, а разстоянието е само 35 километра. Както и  тромавите процедури за уреждане на лични карти за временен престой за тези, които нямат българско гражданство.

Освен вакантни работни места представителите на кюстендилския бизнес предложиха и тримесечно безплатно обучение за определени видове занимания и поканиха заинтересираните  да дойдат на място и да се запознаят с производствения процес и с условията за работа.  Критериите са високи - продукцята е за външния пазар, отбелязват бизнесмени. В Кюстендил най-много се търсят шивачки, от мъжете - строителин работници, стругари-фрезисти и др.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета