Избрани Новини

Наградиха ученици в конкурса "Това е моята родина“

Наградените получиха грамоти и подаръци

В Регионален исторически музей - Благоевград се проведе представянето и награждаването на класираните участници в областния ученически конкурс за рисунка и стихотворение „Това е моята родина“. Отличените рисунки бяха изложени в експозиция, а най-добрите стихотворения бяха представени като рецитал от възпитаниците на Соня Кацарска от литературния клуб към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.
Организатори на конкурса са Община Благоевград, Регионално управление на образованието - Благоевград, Регионален исторически музей - Благоевград и Македонския научен институт. Със специално спонсорство в награждаването се включи и Данаил Иванов, експерт-маркетинг на издателство „Просвета“ - информационен център Благоевград.
Събитието беше открито от Христина Цонева, директор на Регионалния  исторически музей - Благоевград, която поздрави организатори, участници и спомоществователи за успешното реализиране на конкурса в деня на Светите братя Кирил и Методий. Водещ на програмата беше д-р Биляна Карадакова, уредник в Регионален исторически музей - Благоевград. Представени бяха съставите на художественото и литературното жури, изпълнените цели и задачи.
Класираните на първите три места участници в трите възрастови категории получиха грамоти и подаръци. Почетни грамоти получиха и преподавателите за отличното представяне на своите възпитаници, а от името на директора на Регионален исторически музей - Благоевград бяха връчени благодарствени писма до директорите на всички училища в областта.
Наградите бяха връчени от директора на музея Христина Цонева и от старши експерта по български език и литература в РУО Юлиана Христова.
Своето виждане за поетичния талант на учениците изразиха Красимира Кацарска и Росица Зиновиева, членове на Съюза на българските писатели, известни литератори и преподаватели – жури в настоящия конкурс.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов