Избрани Новини

Благоустрояват улица "Марица" в Благоевград

Символична първа щопка ще се направи от 13:00 часа

Първа копка на обект „Благоустрояване на ул. „Марица” в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов” ще бъде направена в Благоевград. Церемонията е днес от 13:00 часа на улица „Марица“ №2.
Обектът е част от мащабния проект „Благоустрояване на градската среда”.
Част от мерките, които ще бъдат постигнати, са осигуряване на достъпна, безопасна и уютна градска среда, обновяване на надземната и подземна улична инфраструктура, създаване на комфорт при пътуването и добро отводняване на улицата. Ще бъде осигурена безопасността и енергийната ефективност чрез ремонтиране на тротоарните настилки и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление, ще бъдат облагородени зелените площи.
Проект „Благоустрояване на градската среда” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. (ОПРР), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
Проектът стартира на 18 ноември 2016 г. със сключения между Община Благоевград и Управляващия орган на ОПРР Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)