Избрани Новини

Благоустрояват улица "Марица" в Благоевград

Кметът д-р Атанас Камбитов даде старт на дейностите

Кметът д-р Атанас Камбитов постави символично начало на дейностите за  обновяване на улица „Марица“ в Благоевград. Официални  гости на събитието бяха евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, председателят на ОбС Радослав Тасков, заместник-кметовете Христина Шопова, инж.Емилия Тунева, Зорница Кралева, Иво Николов, представители на общинска и областна администрация, екипът по проекта, граждани.
„Стана традиция представители на Европейския парламент да присъстват на първите копки по проекти в Благоевград. Вярвам, че това ще продължава и занапред. Реализираме поредния обект по проект "Благоустрояване на градската среда". Само преди няколко дни направихме първа копка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и на сградата на Община Благоевград. Така ще бъде до края на есента, до момента, в който обхванем заложените 44 млн. лева по Оперативна програма „Региони в растеж“. Проектът предвижда и подмяна на водопровод и канализация. Това е много важно, защото жителите в района постоянно имат проблем заради аварии на ВиК мрежата. След ремонтните дейности улицата ще придобие съвременен изглед и ще бъде по-комфортно за хората“, каза кметът Камбитов и пожела строителите да се справят качествено и в срок.
Обектът „Благоустрояване на улица „Марица“ в участъка от бул. „Св. Димитър Солунски” до ул. „Иван Михайлов” е част от мащабния проект „Благоустрояване на градска среда“, съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 13 149 400.31 лв, а стойността на обекта е 1 827 857,43 лв
Предвиждат се обновяване на надземната и подземна улична инфраструктура, създаване на комфорт при пътуването и добро отводняване на улицата, подобряване на сигурността, безопасността и енергийната ефективност чрез ремонтиране на тротоарните настилки и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление, освобождаване на зони за паркиране за жителите и гостите на Благоевград, облагородяване на зелените площи.
Преди първата копка бе проведена и междинна пресконференция по проекта.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)