Избрани Новини

Благоевград се превърна в книжарница на открито

Петото издание на "Литера Експо“ бе официално открито

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова и председателят на  Асоциацията за култура и книжовност Венка Рагина откриха V издание на изложението на книгата в Благоевград „Литера Експо“ 2018. „За мен е чест да дам старт на 5-тото юбилейно издание на Литера Експо. Станаха 5 години. Когато нещо е хубаво и намери своето място в града ни, ние полагаме усилия да го запазим и продължим. Тук е мястото да благодаря на Асоциацията за книжовност  и култура, Регионалната библиотека „Димитър Талев“, на всички, които се включват с много сърце и желание това да продължава и да го има. Всяка година търсим ново място и пространство, за да усетим къде благоевградският читател най-лесно ще заяви своята любов към книгата. За първи път имаме автори от Македония и Сърбия. Имате възможност да купите книга за любим човек или да поведете детето си към света на книгите. Всички знаем колко е важно да четем, но за нашите деца ние сме примерът и колкото повече им показваме добрите примери, те ще ги следват. Благоевград ви прие и ще се разширяваме и в бъдеще. Книгите са част от Пролетния фестивал на изкуствата в Благоевград, имат своето място тук и ние ще продължаваме да се борим за това децата да четат“, каза в приветствието си  Христина Шопова.
Председателят на  Асоциацията за култура и книжовност Венка Рагина  благодари на Община Благоевград за съдействието, усилията и отличната работа.
Откриването на изложението продължи с богата музикална програма, в която взеха участие възпитаници от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и представители от различни танцови клубове от Благоевград.
 По време на официалното откриване бе представена и програмата на изложението и срещите с авторите по дни и часове.   
20 издателства разположиха новите си издания на книжни щандове в общо 7 шатри. Стотици жители и гости на областния център застанаха пред щандовете, за да открият своите любими заглавия и с интерес разглеждаха подредените книги.
Шатрите ще останат пред мол „Ларго“ до 19 май. През това време пл. „България“ ще бъде книжарница на открито.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)