Благоевград се превърна в книжарница на открито - blagoevgrad.utre.bg

Благоевград се превърна в книжарница на открито

16 май 2018, 08:51 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Петото издание на "Литера Експо“ бе официално открито

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова и председателят на  Асоциацията за култура и книжовност Венка Рагина откриха V издание на изложението на книгата в Благоевград „Литера Експо“ 2018. „За мен е чест да дам старт на 5-тото юбилейно издание на Литера Експо. Станаха 5 години. Когато нещо е хубаво и намери своето място в града ни, ние полагаме усилия да го запазим и продължим. Тук е мястото да благодаря на Асоциацията за книжовност  и култура, Регионалната библиотека „Димитър Талев“, на всички, които се включват с много сърце и желание това да продължава и да го има. Всяка година търсим ново място и пространство, за да усетим къде благоевградският читател най-лесно ще заяви своята любов към книгата. За първи път имаме автори от Македония и Сърбия. Имате възможност да купите книга за любим човек или да поведете детето си към света на книгите. Всички знаем колко е важно да четем, но за нашите деца ние сме примерът и колкото повече им показваме добрите примери, те ще ги следват. Благоевград ви прие и ще се разширяваме и в бъдеще. Книгите са част от Пролетния фестивал на изкуствата в Благоевград, имат своето място тук и ние ще продължаваме да се борим за това децата да четат“, каза в приветствието си  Христина Шопова.
Председателят на  Асоциацията за култура и книжовност Венка Рагина  благодари на Община Благоевград за съдействието, усилията и отличната работа.
Откриването на изложението продължи с богата музикална програма, в която взеха участие възпитаници от Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и представители от различни танцови клубове от Благоевград.
 По време на официалното откриване бе представена и програмата на изложението и срещите с авторите по дни и часове.   
20 издателства разположиха новите си издания на книжни щандове в общо 7 шатри. Стотици жители и гости на областния център застанаха пред щандовете, за да открият своите любими заглавия и с интерес разглеждаха подредените книги.
Шатрите ще останат пред мол „Ларго“ до 19 май. През това време пл. „България“ ще бъде книжарница на открито.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета