Избрани Новини

Регионална телевизионна дискусия с евродепутати ще се проведе в Благоевград

Участват Андрей Новаков, Светослав Малинов, Георги Пирински, Момчил Неков и Ангел Джамбазки

Регионална телевизионна дискусия с евродепутати ще се проведе днес в Благоевград. В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени въпроси, зададени по време на „Пътуващото студио на БНТ2“, както и актуални европейски теми. Дискусията ще се проведе на 21 май 2018 г., понеделник, от 17.30 ч. в зала „22-и септември“ в Благоевград и ще бъде излъчена на живо по БНТ2. Организатори са Бюрото на Европейския парламент и Българската национална телевизия.
Участие в Регионалната телевизионна дискусия ще вземат българските членове на ЕП Андрей Новаков (ЕНП), Светослав Малинов (ЕНП), Георги Пирински (С&Д), Момчил Неков (С&Д) и Ангел Джамбазки (ЕКР). Те ще обсъдят проблемите, поставени от хората по време на „Пътуващото студио на БНТ2“ в региона на Благоевград. Сред тях са въпроси, свързани с европейски програми за насърчаване на земеделски производители и възможностите за развитие на алтернативно земеделие, отпускане на допълнителни субсидии за отглеждането на редки породи животни, възможностите за изравняване размера на субсидиите за подпомагане на земеделието във всички държави членки, възможностите за кандидатстване по програми за ремонтиране на пътищата от общинската мрежа, отпускане на средства за възстановяване на храмове – паметници на културата. Публиката ще има възможност да зададе и допълнителни въпроси.
В седмиците преди регионалната дискусия, в рамките на проекта „Пътуващото студио на БНТ2“, БНТ посети 24 населени места, част от които в областите Благоевград и Пловдив, и даде възможност на всички желаещи да се запознаят със структурата на Европейския парламент и начина на работа на евродепутатите от различни държави – членки на ЕС.
Регионалната телевизионна дискусия е част от проекта на БНТ „ЕП202ПЕТ“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Европейския парламент. Проектът е посветен на бъдещето на Европа и петте сценария за развитие до 2025 г., разгледани в Бялата книга, представена пред Европейския парламент на 1 март 2017 г. от председателя на Европейската комисия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов