Четвъртък вечер отново предлага интересни постановки в "Тара-ра-бумбия" - blagoevgrad.utre.bg

Четвъртък вечер отново предлага интересни постановки в "Тара-ра-бумбия"

17 май 2018, 08:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Младежки театър, Община Благоевград

  • Снимка:
    Младежки театър, Община Благоевград

Ще гледаме ""Разделям двойки по домовете" и "Лоши деца"

Седмата фестивална вечер от шестото издание на Международния фестивал за млад театър „Тара-ра-бумбия“ ще предложи на жителите и гостите на Благоевград два спектакъла.
„Разделям двойки по домовете“ започва от 19:00 часа на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров“. Постановката на Младежкия театър „Николай Бинев“ с автор Тристан Птижирар е история за двама влюбени, които се срещат отново след 7 години по един необичаен начин. Номинираният за награда „Молиер“ в категория „Най-добър жив франкофонски автор“ през 2015 автор събира на една сцена Искра Донова, Михаил Билалов и Николай Луканов.
От 21.30 часа театър „Реплика“ ще представи на Камерна сцена на ДТ „Никола Вапцаров“ спектакъла по едноименната творба на румънския  драматург Михаела Михайлов „Лоши деца“. Преводът е на Лора Ненковска. Представлението е построено от документални интервюта, които екипът е събирал от родители, учители и ученици от няколко столични училища. Спектакълът изследва насилието в училище като болест на обществото. Затова се стреми да въвлече активно зрителя в историята, като от наблюдател го превърне в съучастник, използвайки средствата на документалния театър. Режисьор на спектакъла е Благой Бойчев, сценографията е на Маргарита Данчева, музика - Ованес Торосян. В ролите на сцената излизат Боряна Пенева и Ваня Богданова.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета