Избрани Новини

Благоевградска болница разширява изследователската си програма

Болница "Пулс“ ще си партнира за клинични проучвания с TriNetX

Многопрофилна болница за активно лечение „Пулс“, единственото частно многопрофилно лечебно заведение в Благоевградска област, обявява партньорство с TriNetX  - глобална мрежа за клинични проучвания, с цел да разшири дейността си по клинични изпитвания, като се включи в процесите на по-ранен етап.
 „Амбицията ни е да разберем по-добре процесите при осъществяване на клиничните проучвания, за да успеем да привлечем повече подходящи за нашите пациенти изпитвания още в началната им фаза“, коментира Васил Щерев, ръководителят на програмата за клинични проучвания в болница „Пулс“. „След като опознахме добре дейността на TriNetX, най-силно ни привлече възможността за тясна работа с биофармацевтични компании“, допълни той.  
TriNetX е най-бързо разрастващата се мрежа за сътрудничество в областта на клиничните изпитвания, като включва в себе си над 70 здравни организации, представляващи стотици лечебни заведения в 11 държави. До момента TriNetX е представила над 1 500 клинични проучвания пред партньорите си.
Членовете на мрежата имат пълен достъп чрез облачна технология до платформата с базата данни проучвания на TriNetX, като това дава възможност за осъществяване на различни анализи на данните на пациентите, да откриват тенденции и да разработват стратегии за лечение в реално време. Здравните организации в мрежата получават безплатно цялото необходимо оборудване, софтуер и обслужване за интегрирането в платформата на TriNetX. Този уникален интеграционен подход щади максимално технологичните ресурси на партньорите и прави достъпът им до базата данни бърз и лесен, надграждайки вече съществуващите масиви от информация в собствените им системи (като напр. i2b2 и OMOP). След интеграцията, изследователите вече могат чрез удобен интерфейс да обработват, обобщават и анализират здравните показатели на пациентите, запазвайки тяхната анонимност. Системата постоянно се обогатява с нови инструменти за визуализация и анализ.
Обобщените данни на биофармацевтичните компании и изследователските центрове, членуващи в мрежата, също са достъпни за всички партньори в TriNetX, като за научни цели всеки конкретен показател и тенденция могат да бъдат проследени назад до конкретния пациент. Това позволява на изследователите да групират пациентите спрямо заболяванията им по такъв начин, че те да бъдат максимално точно и тясно подбрани за най-подходящите за тях клинични проучвания.  
 „Проучихме няколко други компании със сходна дейност и преценихме, че моделът и платформата на TriNetX най-добре ни пасва“, каза Васил Щерев. „Вече започнахме да използваме платформата и да попълваме въпросници, свързани със съответната приложимост. Само за една седмица, откакто се интегрирахме, успяхме да формираме нови пациентски групи и да се уверим, че не сме пропуснали възможността за някой от подходящите пациенти да бъдат включени в клиничните изследвания, които се провеждат в момента в болницата“, поясни той.   
МБАЛ „Пулс“ е създадена и ръководена с амбицията да осигури и предостави на пациентите от цяла Европа най-високия стандарт здравна грижа чрез оборудване за образна диагностика от най-ново поколение и опитни медицински специалисти. Основният приоритет е благосъстоянието на пациентите и осигуряването на качествена медицинска грижа за тях в широк диапазон от специалности.   
„Щастливи сме да приветстваме Болница „Пулс“ в растящата мрежа на TriNetX“, заяви Стив Летбридж, вицепрезидент на TriNetX за Европа, Близкия изток и Африка. „Вярваме, че можем да помогнем на „Пулс“ да опознае по-добре пациентите си, което ще разшири значително възможностите им за провеждане на клинични изпитвания и сме щастливи, че за съвсем кратко време те вече виждат ползите“, добави той.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)