Избрани Новини

Банско бе домакин на форум за добри практики

Форумът бе открит от заместник-министъра Валентин Йовев и кмета Георги Икономов

Банско бе домакин на първия форум за споделяне на добри практики от работата на местните власти, организиран от Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Той бе проведен в рамките на ръководената от МРРБ, вече осем години, Процедура по присъждане на Етикет за добро управление на общините в изпълнение на Стратегията за добро управление на Съвета на Европа. Отличените общини, сред които община Банско, представиха свои добри практики – подобрения в работата на администрациите, създадени за да отговорят по-добре на очакванията на гражданите в различни сфери на местното самоуправление.
Форумът бе открит от заместник-министъра на регионалното развитие Валентин Йовев и кмета на планинската община Георги Икономов.
„Поздравявам ресорното министерство, както и всички общини, които имаха амбицията и смелостта да защитят своят Етикет за иновативно и добро управление. Всички, които са участвали знаят колко трудоемка задача е това. Но след като вече два пъти община Банско успешно защитава кандидатурата си, мога да кажа, че самооценката по зададените обективни критерии, оценката на общинския съвет и най-вече на гражданите, е изключително полезна за самата администрация. Работата по Етикета реално помага за подобряване на административните процеси, както и за промяната в мисленето на администрацията – основният фокус да бъде изместен в посока граждани и бизнес” заяви Икономов по време на откриването на събитието.
По време на форума бяха представени добрите практики на общини в три ключови сфери – достъп до инормация, открито и прозрачно управление; Нови решения и добри практики – иновации и отвореност за промени; и Устойчивост и дългосрочна ориентация за развитие.
През месец септември предстои провеждането на още едно подобно събитие, поставящо си за задача обмяна на опит и нови административни решения между общинските власти.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)