Търси се решение за повишаване на безопасността при Владая - blagoevgrad.utre.bg

Търси се решение за повишаване на безопасността при Владая

20 май 2018, 15:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    mirela.bg

    Ремонтът на пътя през Владая не е завършил

Актуализира се проектът за организиране на реверсивно движение със светофарна уредба на път I-1 София - Перник през Владая

В момента се актуализира проектът за организиране на реверсивно движение със светофарна уредба на път I-1 София - Перник през Владая при изхода на село Владая в посока София при ККП-то. Търси се решение за повишаване на безопасността и организацията на движението в този участък, тъй като от София влизането във Владая е с ляв завой, а лентите за движение са само три.

Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод информации в медиите, че инициативен комитет от Владая организира протести и блокади на пътя.

Предстои среща на представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на инициативния комитет по повод движението по първокласния път в участъка от км 276+162 до км 278+566. За провеждането й членовете на инициативния комитет са уведомени с писмо на 8 май т. г. и такава среща ще се състои до края на месеца. В нея ще участват както експерти от АПИ и Областно пътно управление - София, така и служители от Столична община, на район Витоша и сектор „Пътна полиция“. Целта е на нея да бъде взето съвместно решение и да бъдат набелязани стъпки за повишаване безопасността и безконфиктно придвижване на превозните средства и пешеходците в участъка.

В момента на път I-1 в района на Владая ежедневно има две ленти за движение в посока София - Перник, а в края на празнични и повече от два почивни дни се осигуряват две ленти в посока Перник - София.

Ремонтът на пътя през Владая не е завършил. Той ще продължи през август, когато трафикът през прохода е най-малък и ще приключи до края на 2018 г.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета