Наближава ХII-тия фолклорен конкурс "Пауталия” - Кюстендил - blagoevgrad.utre.bg

Наближава ХII-тия фолклорен конкурс "Пауталия” - Кюстендил

23 май 2018, 17:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Кюстендил

    Ще се проведе на 29 юни - 1 юли

Целта му е да съхрани и популяризира българското народно творчество

НЧ "Братство 1869" обявява Дванадесети Международен фолклорен конкурс „Пауталия” - Кюстендил 2018, който ще се проведе в периода 29 юни – 1 юли 2018 г.
Конкурсът се организира от Община Кюстендил и читалище "Братство 1869" гр. Кюстендил и се провежда под пaтронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.
Този конкурс се утвърди като форум, който дава поле за изява на фолклорни състави и изпълнители от страната и чужбина, които да покажат богатството на своя фолклор. Целта му е да съхрани и популяризира българското народно творчество и да покаже неговото достойно място сред другите народи.
Конкурсът е включен в Програмата за подпомагане на деца с изявени дарби, приета от Министерски съвет, по която ще бъдат отпуснати 3 едногодишни стипендии за индивидуални изпълнители по народно пеене от 14 до 17 годишна възраст.
Изпълненията на участниците в конкурса се заснемат и излъчват от Българската Национална телевизия и Регионалната кабелна телевизия - "Кабел Сат Запад".
Жури на конкурса ще бъдат - доц. Георги Петков, преподавател в Нов български университет гр. София, народната певица Олга Борисова и др.
За нас ще бъде удоволствие да участвате в конкурса с Вашите творчески колективи и индивидуални изпълнители.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета