Избрани Новини

Все повече магазини за дрехи втора употреба в Благоевград

Привличат хората с ниски цени и разнообразни стоки

Все повече магазини за дрехи втора употреба отварят врати в Благоевград, информира БНТ. В областния център вече има над десет обекта, а броят им се увеличава и в малките населени места в региона. Пред магазините често се забелязват и опашки от чакащи хора, най-вече в дните, когато има ново зареждане.
Магазините втора употреба привличат хората с ниските цени и разнообразните стоки, повечето от които маркови. От тях пазаруват не само жени, но и много мъже.
Манол Стоянов: „Българинът все повече обеднява, ножицата между бедния и богатия все повече се увеличава, така че хората търсят все пак някакъв начин да се облекат, да се обуят и да носят свестни сравнително неща. А истината е, че в тези second hand магазини понякога стоката е много по-качествена от новата китайска продукция".
Повечето магазини в града зареждат нова стока всяка седмица. Вносът им е най-вече от Холандия, Гърция и Франция.
Елена Илиева, продавач-консултант: „Пристига специално във вакуумирани чували, поставени в кашони с парообработка. Във всеки кашон стоката е описана и по какъв начин е обработена, така че тя се излага директно. Сгъната е по специален начин, не се налага гладене или каквото и да е допълнително. Излага се и се предлага на клиентите в един чудесен вид.”
Продавачите съветват при закупуване на стока тя да мине първо през дезинфекция и силен перилен препарат. Също така да се избягва пазаруването на бельо втора употреба, включително и чорапи.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)