Избрани Новини

Общинският съвет в Благоевград заседава

Две са предложенията за избор на почетни граждани

Днес от 9:30 ч. в зала „22 септември“ в Благоевград ще се проведе редовна сесия на Общинския съвет, чийто дневен ред включва 32 точки.

На заседанието ще бъдат прекратени пълномощията на общинския съветник Илко Стоянов, като неговото място ще бъде попълнено  от следващия в листата на „Глас народен“ Илияна Керина. С новия съветник ще бъдат попълнени съставите на постоянните комисии.

Две са предложенията за избор на почетни граждани на Благоевград – посмъртно на актьора от ДТ „Никола Вапцаров“ Николай Кимчев и второто предложение е за Здравка Миленкова Чимева.

„Партия на зелените“ предлагат промяна в Правилника за организацията и дейността на общинския съвет, касаеща въвеждане на ротационен принцип при избор на председател на общинския съвет, като председателя се сменя през 6 месеца по силата на това предложение.

Друга точка в дневния ред е гласуване на проектно предложение за финансиране на фонд „Социална закрила“ за Центровете за настаняване от семеен тип.

Една от основните точки в дневния ред на общински съвет Благоевград ще бъде приемане на отчета на футболен клуб „Пирин“ и покриване на загубите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов