С празнично шествие започва 24-ти май в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

С празнично шествие започва 24-ти май в Благоевград

24 май 2018, 09:00 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    В 11 часа е празничният обеден концерт

В 20:00 часа ще пеят Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени“

Община Благоевград е подготвила богата културна програма по повод 24 май - Денят на българската просвета и култура, славянската писменост и Празник на града. Началото ще бъде поставено с полагане на венци и цветя пред паметника на „Св. Св. Кирил и Методий“ при НХГ. Непосредствено след това ще тръгне празнично шествие от два лъча. Първият ще бъде от  паметника на светите братя, а вторият от сградата на Съдебна палата. Крайната цел е площад „Македония“, където от 11:00 часа е предвиден празничен обеден концерт на ученици от учебните заведения в  Благоевград.
За втора поредна година възпитаници на II ОУ „Димитър Благоев“ ще се включат в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език при БАН. Инициативата ще се проведе от 13:00 ч. до 15:00 часа на площад „Македония“.  
Програмата продължава с празнични концерти на състави на Народно читалище „Н. Вапцаров-1866г.“, Биг Бенд, Камерна опера от 17:00 часа отново на площадното пространство. Кулминацията ще бъде в 20:00 часа, когато на сцената ще излязат Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Честванията ще завършат с илюминации.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета