Избрани Новини

Илиян Йорданов в дует с Янка Рупкина /видео/

Народната песен се отличава с двуглас, характерен за Пиринската фолклорна област

Фолклорният изпълнител Илиян Йорданов представи най-новия си проект в дует с народната певица със световна слава Янка Рупкина - „Давай ме, мила мамо“.  Вече може да гледате видеото в ефира на Фен Фолк ТВ.
Народната песен се отличава с двуглас, характерен за Пиринската фолклорна област. „Давай ме, мила мамо“ е с автентично звучене, като желанието на Илиян Йорданов е чрез своето творчество да съхрани духа и мелодичността на българския фолклор.
Янка Рупкина има огромна роля за музикалното развитие на Илиян Йорданов. През 2015 г. заедно участват във фолклорния конкурс „Атлиманска огърлица“ в Китен, където печелят първо място. Оттогава изнасят съвместни концерти. По случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, те представиха първия си дует „Давай ме, мила мамо“ в ефира на Фен Фолк ТВ.
„Благодаря на Янка Рупкина, че ми предостави възможността да пея заедно с нея. Благодаря и на целия екип на Diapason Records, които направиха този проект реален“ - сподели Илиян Йорданов.
Аранжиментът на песента е дело на Кирил Владов, а клипът към нея е заснет в двора на възрожденска къща в Копривщица. Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов. За танците Илиян Йорданов и Янка Рупкина се довериха на професионалистите от фолклорен ансамбъл „Гайтан“.
Клипът към  „Давай ме, мила мамо“ може да гледате в ефира на Фен Фолк ТВ, както и в официалния  YouTube канал  -  https://www.youtube.com/watch?v=G-3IiCJwHM4



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов