Детски панаир отново радва децата на Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Детски панаир отново радва децата на Благоевград

26 май 2018, 11:52 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

    Панаирът е на 26 и 27 май

Събитието, превърнало се в традиция за града, е с вход свободен

Детски панаир отново превърна Благоевград в творческо ателие. Събитието, превърнало се в традиция за града, е с вход свободен и се реализира от Фондация „Изиарт“ с председател Станка Желева и подкрепата на Община Благоевград.

Днес и утре над 40 културно-образователни инициативи за деца ще радват жителите и гостите на областния център.  Работилниците ще се проведат и двата дни между 10:00 и 18.00 часа на площад „Македония”,  както и в сградите на РИМ Благоевград (Регионален исторически музей). Сред работилниците, включени в тазгодишното издание на Детския панаир, са ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Музикалното ателие ще е посветено на цигулката и всеки посетител ще разбере как се свири на цигулка и ще има възможност лично да направи първите си музикални опити.

В рамките на събитието ще бъде изграден кът, посветен на българското изкуство с ателие по калиграфия, на което ще се пише на глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. За любителите на Изтока ще бъде направено ателие за рисунка с къна. Ателие по роботика ще забавлява децата, които обичат науката, а за най-любопитните ще бъде изложен и хармонограф - устройство за рисуване, използващо махала за създаването на геометрични изображения.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета