Избрани Новини

Собственик на хотел в Банско с пореден благороден жест към деца за 1-ви юни

За два дни 24 деца и техните ръководители ще гостуват в хотела напълно безплатно

След като за нова година деца от дома в село Тотлебен почиваха напълно безплатно и посрещнаха Новата година в Банско, сега собственикът на хотел „Банско Спа и Холидейз“ Петър Калин отново помага на деца по повод международния ден на детето 1-ви юни. За два дни 24 деца и техните ръководители от Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ - Пордим със засилено изучаване на хореография и музика ще гостуват в хотела напълно безплатно.

В знак на благодарност за жеста на Петър Калин учениците ще изнесат концерт на централния площад в Банско на 2 юни от 18:30 часа. Концертът е под надслов „Талантливите деца“ и в него освен групата от Пордим ще вземат участие и деца от читалище „Никола Вапцаров“ - Банско и децата от читалище „Димитър Благоев“ -  Добринище. Инициативата се организира от Националното сдружение на сираците в България и има за цел да покаже в навечерието на Международния ден на детето, че все още има много талантливи деца в България.

Концертът се осъществява с любезната подкрепа и на кмета на Община Банско, както и на кмета на Добринище, съобщи председателят на сдружението Слави Михайлов. След концерта близо 60-те деца, участници в концертната програма, ще получат торбички с лакомства от борса "Шамби" - Банско, които са спонсори на инициативата. "Благодаря от сърце на Петър Калин за добротата и вниманието си към тези деца, както и на ръководството на борса "Шамби" и на кметовете на Банско и Добринище, че ни подкрепиха", заяви Слави Михайлов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов