Избрани Новини

Детски панаир събра децата на Благоевград

Ателиетатата на “Easy Art” отново провокират умения, сръчност и много усмивки

Десетки творчески ателиета са разположени на площад „Македония“, в рамките на Детския панаир. Инициативата е организирана от Фондация „Easy Art“ с председател Станка Желева и подкрепата на Община Благоевград. Проявата, която стартира днес, продължава и утре. Част от заниманията са пренесени в Регионалния исторически музей. Панаирът е с вход свободен, а целта е децата на Благоевград да се забавляват чрез творчество.

Сред работилниците, включени в тазгодишното издание на Детския панаир, са ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, музика. Има и изграден кът, посветен на българското изкуство, с ателие по калиграфия, уроци по писане на глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. Малчуганите могат да посетят и занимания по писане и рисуване с къна. Ателие по роботика също забавлява децата. По традиция малчуганите могат да разгледат отвътре пожарни коли, както и да влязат в ролята на огнеборци.

По време на двата дни, на площад „Македония“ има и съпътстваща музикално-танцова програма, в която взимат участие вокално студио „Фа диез“, танцов клуб „Блясък“, Денс студио „Дежа вю“, клуб по спортни танци „Импулс“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов