Детски панаир събра децата на Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Детски панаир събра децата на Благоевград

26 май 2018, 16:16 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Благоевград

  • Снимка:
    Община Благоевград

Ателиетатата на “Easy Art” отново провокират умения, сръчност и много усмивки

Десетки творчески ателиета са разположени на площад „Македония“, в рамките на Детския панаир. Инициативата е организирана от Фондация „Easy Art“ с председател Станка Желева и подкрепата на Община Благоевград. Проявата, която стартира днес, продължава и утре. Част от заниманията са пренесени в Регионалния исторически музей. Панаирът е с вход свободен, а целта е децата на Благоевград да се забавляват чрез творчество.

Сред работилниците, включени в тазгодишното издание на Детския панаир, са ателиета по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство, музика. Има и изграден кът, посветен на българското изкуство, с ателие по калиграфия, уроци по писане на глаголица, ателие с мозайки от пловдивската базилика, както и изработка на ритони и колажи на средновековни костюми. Малчуганите могат да посетят и занимания по писане и рисуване с къна. Ателие по роботика също забавлява децата. По традиция малчуганите могат да разгледат отвътре пожарни коли, както и да влязат в ролята на огнеборци.

По време на двата дни, на площад „Македония“ има и съпътстваща музикално-танцова програма, в която взимат участие вокално студио „Фа диез“, танцов клуб „Блясък“, Денс студио „Дежа вю“, клуб по спортни танци „Импулс“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета