Избрани Новини

Пращат комисия по екопътеката за Стобските пирамиди

Ще се огледа състоянието на паркинга в подножието

Комисия експерти, назначена от общината в Кочериново, ще направи цялостен оглед на дългата над 1 километър екопътека, водеща до прочутите Стобски пирамиди, за да набележи мерки по подобряване състоянието на трасето, каза кметът на Стоб Георги Ставрев. Това трябва да стане до дни - преди активния туристически сезон и наплива на посетители към природния феномен, информира kmeta.bg

До пращане на комисия се стигна, след като в началото на месеца в с. Стоб заплашиха с протести, ако екопътеката към Пирамидите бъде отдадена на концесия на частно дружество, каквото предложение беше внесено в дневния ред на заседание на общинския съвет. Пирамидите остават общински като статут, гласуваха съветниците в препълнената с нахъсани стобчани зала, за което Kmeta.bg писа. 

Ще се огледа състоянието на паркинга в подножието, който е асфалтиран, но тесен - три-четири автобуса го заемат почти целия. Експертите ще проверят още и как се поддържа чистотата му, както и дали е нужен ремонт на дървените парапети и стъпала, водещи към пирамидите.

Пирамидите стават все по-посещавана дестинация при вход от 2 лева и с облекчения за вързастните и за деца и ученици. Разгарът на сезона на Пирамидите е юли-август, но и сега посещенията са чести, каза кметът Горги Ставрев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов