Избрани Новини

Училищна панорама се провежда в Благоевград

Учебни заведения и образователни школи представят дейността си

Шестото поредно издание на „Училищна панорама“ бе официално открито в центъра на Благоевград.  На площад „Македония“ родители и деца застанаха пред шатрите, където училища от Благоевграo, езикови школи и занимални представят възможностите на своите учебни заведения, както и постиженията си през годините.
Инициативата бе открита от Симона Митова, началник на отдел „Образование“ в Община Благоевград и Ивайло Златанов, началник на РУО.     В тазгодишното издание на „Училищна панорама“  участие взима и Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Представители на центъра обясняват и разясняват за школите, които предлага, за възможностите, които дава на подрастващите, както и целите им да развиват таланта в малчуганите.
Участие взеха още ПМГ „Акад.Сергей П.Корольов”, ПГТЛП „Гоце Делчев“,  ПГИ „Иван Илиев“, НХГ „Св.св.Кирил и Методий”, Благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев”, ПГСАГ „Васил Левски”, II ОУ „Димитър Благоев”, Средното училище с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски”, III ОУ „Димитър Талев”, V СУ „Георги Измирлиев”, XI СУ „Христо Ботев”, Занималня „Еврика”, VII СУ „Кузман Шапкарев” и Езиков център „LinguaMundi”.
Основната цел на събитието е гражданите и гостите на града да се запознаят с възможностите, които се предлагат на образователния пазар. Това ще помогне на всеки заинтересован информирано и мотивирано да направи своя избор, а отговорността на педагозите да бъде споделена от родители, държавни институции, извънучилищни организации, кариерни консултанти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов