Избрани Новини

Близо 2000 лева измъкна ало измамник от благоевградчанка

Непознат й поискал пари за залавяне на телефонни измамници

В 02 РУ-Благоевград е получен сигнал от 74-годишна жена от Благоевград за това, че около 15:00 часа на 23.05.2018г. чрез телефонно обаждане е въведена в заблуждение от лице, представило се за полицейски служител, което й поискало парична сума за залавяне на телефонни измамници. На потърпевшата е нанесена щета на стойност около 1 100 лв. и около 280 евро. По случая е образувано досъдебно производство.
ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.  
При провеждането на полицейски операции няма утвърдена практика полицейските служители да искат лични парични средства и ценности от гражданите.
За  предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)