Откриха Международна конференция "140 години Македонски въпрос“ в Благоевград - blagoevgrad.utre.bg

Откриха Международна конференция "140 години Македонски въпрос“ в Благоевград

28 май 2018, 18:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  Община Благоевград

  Представят 2 книги

 • Снимка:
  Община Благоевград

 • Снимка:
  Община Благоевград

Основен организатор е Македонският научен институт

Заместник-кметът по европейски проекти и програми на Община Благоевград Зорница Кралева откри конференция „140 години Македонски въпрос“. Тя поздрави присъстващи и участници от името на кмета д-р Атанас Камбитов и пожела успех на събитието.

Основен организатор на конференцията е Македонският научен институт. По време на целия ден ще бъдат засегнати и актуални събития, свързани с Македония.

Едната книга „Списание „Славянски свят” за обществено-политическото развитие на България” е дело на полския професор д.и.н. Ярослав Рубаха, дописен член на МНИ. Трудът дава представа за значимите обществено-политически събития в българските земи от края на XIX и началото на ХХ в., анализирани в списанието. Във фокуса на изследването често попада и Македония. Другата книга на Македонския научен институт „Българските буквари в Америка”, която ще бъде представена пред обществеността, е подготвена от проф. д.и.н. Трендафил Митев.

На конференцията присъстват представители на Югозападен университет „Неофит Рилски“, ИИИ-БАН, МНИ, гости от Косово, Албания, Македония, ИБЦТ, ВА „Г.С. Раковски“ и други.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета