Избрани Новини

Васко Лазаров и Йорданка Варджийска отново с дуетна песен /видео/

"На Гергьовден кръстена“ е характерна за западните покрайнини на България

Емблематичният певец Васко Лазаров съвсем скоро стана част от фолклорния каталог на Diapason Records. Той направи премиера на най-новия си проект – „На Гергьовден кръстена“, който е в дует с популярната изпълнителка Йорданка Варджийска, с която имат два успешни съвместни проекти. Вече може да гледате видеото в ефира на Фен Фолк ТВ.
Народната песен „На Гергьовден кръстена“ е характерна за  западните покрайнини на България. Изпълнителите обаче дават нов прочит на композицията, като залагат на аранжимент с балканско звучене. Соловите фолклорни елементи на цигулка дават акцент и допълват виртуозността мелодията.
„Тази песен ми е любима от години. Обичам автентичния български фолклор и съм изключително щастлив, че с екипа на Diapason Records успяхме да реализираме този проект“ – сподели Васко Лазаров.
Аранжиментът на песента е дело на Валери Димчев, а солист е българският цигулар Рико. Клипът към нея е заснет сред красивата природа край град Сандански. Режисьор на видеото е Ненчо Касъмов.
Може да гледате „На Гергьовден кръстена“ в ефира на Фен Фолк ТВ, както и в официалния  YouTube канал  - https://www.youtube.com/watch?v=vvL1ypUjkp0



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов