Избрани Новини

В Струмяни започват работа по проект за здравни грижи

Ще се изгради център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания в Микрево

Днес в залата на НЧ „Будител-1997“ – с.Струмяни се проведе откриваща пресконференция по проект HS-Care „Предоставяне на здравни грижи и социални услуги на уязвими общности в трансграничния район България - Гърция“ с реф. код 2093, MIS код 5021480, финансиран с договор № B2.9a.13 / 18.10.2017 г. по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция - България 2014-2020, Приоритетна ос: „Трансгранично пространство със социално приобщаване“.

На пресконференцията Фиданка Котева - зам.кмет по хуманитарните дейности на община Струмяни, представи проекта и неговите цели. Част от дейностите на проекта са свързани с изграждането на нов център за социална рехабилитация и интеграция на хора с увреждания в с.Микрево, община Струмяни, закупуването на транспортно средство /бус/ за хора със специални потребности, организиране на информационна и обучителна кампании, както и други дейности, свързани с обслужването на лица в риск и предоставяне на културно-развлекателни, обучителни и социални услуги.

Този проект е продължение на активната социална политика, която община Струмяни провежда през последните няколко години и представлява част от множеството социални дейности, заложени да се осъществяват през следващите години, с цел подкрепа и социална интеграция на хора в риск, включително с увреждания и на техните семейства, живеещи на територията на общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)