Над 50 участваха в Националния воден поход по река Струма - blagoevgrad.utre.bg

Над 50 участваха в Националния воден поход по река Струма

29 май 2018, 21:00 | blagoevgradutre
 • Снимка:
  ТД "Осогово" Кюстендил

 • Снимка:
  ТД "Осогово" Кюстендил

 • Снимка:
  ТД "Осогово" Кюстендил

 • Снимка:
  ТД "Осогово" Кюстендил

За шеста поредна година Кюстендил бе домакин на проявата

За шеста поредна година Кюстендил бе домакин на Националния  воден поход по горното течение на река Струма. Организатор на похода е Клубът по воден туризъм „Струма 2012“ към ТД „Осогово“, Кюстендил. Над 50 участника - мъже, жени и деца, практикуващи воден туризъм, се настаниха на бивака в местността „Чардака“ край с.Раждавица. Участниците бяха от различни краища на България - Варна, Пловдив, София, Кърджали, Враца, Бяла Слатина, Троян, Димитровград, Хасково, Нова Загора, Стара Загора.
„Радваме се, че и тази година нашите приятели, любители на водния туризъм от страната, пристигнаха за участие в похода. С тази проява ние ги запознаваме с природните забележителности на нашия край в горното поречие на река Струма. Популяризираме водния туризъм в района, а участниците усъвършенстват своите технически и физически умения в бързотечащи води“ – сподели Росен Калфин, председател на клуб „Струма 2012“.

9-годишният Йоан от Пловдив е най-малкия участник, който се спуска по река Струма за втора поредна година. 5-месечната Яна, която е и най-новият член на клуба, беше неотлъчно на бивака и през четирите дни на мероприятието.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета