Избрани Новини

Евросело Черниче празнува

По традиция на Свети Дух Черниче празнува

Стотици жители, приятели и гости на Черниче изпълниха площада за празника на селото. По традиция на Свети Дух Черниче празнува, информират от пресцентъра на Община Симитли.

Самодейци към читалище „Гоце Делчев“ Черниче откриха празничната програма в голямата вечер на селото, като поздравиха своите съселяни и им пожелаха весел празник.

Площадът, празнично украсен за големия празник с усилията на всички младежи на селото, начело с най-младия кмет в общината Георги Стефанов приюти всички приятели и гости на Черниче. Специално за „Честит празник, село Черниче“, голямата бяла стена на площада беше изрисувана от големия художник Николай Кашев с ликовете на великите революционери-освободители Христо Ботев и Васил Левски.

Трибагреникът, Самарското знаме и знамето на Европа са неизменно на центъра на евросело Черниче. „Селото ни става все по-красиво и китно, благодарение на общинското ръководство, на задружния труд на всички нас и на нашите спонсори“, спомена в поздрава си към всички кметът Георги Стефанов.

Музикална програма цяла вечер забавляваше празнуващите. Фолклорната певица Радостина Паньова пя дълго на площада, а хорото, виещо се около нея, не спря за миг. Фолк- фурията Райна разгорещи страстите и пя до късни часове. Кулминацията на вечерта бяха оркестър „Идоли“, които до сутринта пяха на площада.

Празнична заря освети небето над Черниче малко преди края на празничната програма. Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет Симитли- Владимир Христов, общински съветници, кметовете на всички населени места в общината бяха гости на eвроселото.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов